Uhapšen je Kanađanin koji je, koristeći usluge Western Union-a ili bitkoina kao sredstva plaćanja, varao uglavnom starije građane SAD-a.  Stefanu Moskvinu sleduje 30 godina u zatvoru zbog pranja novca i povezanih prekršaja izvršenih u Južnoj Floridi.

Građani prevareni misleći da šalju novac bližnjima

Prevara je uglavnom tekla ovako: Pozivani su uglavnom stariji ljudi u Floridi, kojima se Moskvin predstavljao kao unuk ili neki drugi rod kome su hitno neophodne pare. Novac je tražen ili u formi pripejd debitinih kartica ili novčanih uputa preko Western Union-a koji su onda unovčavani na stranim tržištima kao što su Čile i Dominikanska Republika.

Kasnije je Moskvin te uplate konvertovao u bitkoine kojima je opet kupovao pripejd debitne kartice u Floridi, gde je i uhapšen kade je pri kupovini naleteo na tajne agente.  Prema navodima federalnih istražitelja, prevareni su ponekad čak slali i po nekoliko puta više novca nego što je traženo.

Tužilac Vilfredo Ferer je izjavio:

''Prevaranti su koristili poverenje i dobrotu starijih građana SAD-a navodeći ih da pomisle da su njihovi voljeni u nekakovoj nevolji i da im je potreban novac […] Kriminalci koji se bave ovakvim prevarama treba da budu svesni da nisu zaštićeni od progona samo zato što operišu iz neke strane države ili koriste virtuelne valute.''

Moskvin je često putovao na relaciji Majami, Čile i Dominikanska Republika. Tako je i uhapšen, na jednom od tih putovanja, prilikom kupovine pripejd debitnih kartica.  Očekuje se da će Moskvin ovih dana biti i optužen.