Švedski bankarski gigant SEB se priključio prvoj rundi finansiranja danskog provajdera plaćanja – Coinify. SEB je vodeća nordijska finansijska grupa sa operacijama u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Nemačkoj. Nudi finansijske savete i širok spektar drugih finansijskih usluga.

Njegov investicioni fond se udružio sa Seed Capital Denmark, najvećim startap fondom u Danskoj koji upravlja imovinom vrednom 320 miliona dolara.

Savršeno odgovara portfoliu banke

Šef SEB-ovog investicionog fonda, Dejvid Sonek, kaže da se zaista raduje što će doprineti budućem razvoju Coinify-ja. On smatra da se jedinstvena platforma za blockchain plaćanja savršeno uklapa u FinTech investicioni fond.

Prema suosnivaču i direktoru Coinify-a, Marku Hojgardu, investicije će se koristiti da se održi liderska pozicija bPSP-a u Evropi i da proširi poslovanje u Aziji.

iPayDNA partnerstvo i azijsko tržište

Coinify se ranije udružio sa iPayDNA International doo, provajderom plaćanja sa sedištem u Hong Kongu, da bi omogućio blockchain plaćanja na nekoliko postojećih tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji od marta.

Partnerstvo omogućava iPayDNA trgovcima da prihvate 17 blockchain valuta, uključujući bitkoin, iz bilo koje zemlje i primaju isplate u lokalnoj valuti na njihove bankovne račune u roku od nekoliko dana. Ovo objašnjava potrebu Coinify-a, koji tvrdi da je najveći moderator blockchain plaćanja u Evropi sa više od 20 PSP-a i preko 100.000 online biznisa, za daljim prodorom na azijsko tržište.

Azijsko-pacifički region je dom više od 60% svetske populacije i čini skoro tri četvrtine globalnih platnih transakcija i najveći udeo elektronske trgovine u BDP-u.

Coinify je nedavno obezbedio podršku lokalnih kompanija za uplatu Nets, sa kojima gradi razvojnu laboratoriju koja će raditi na pospešivanju distribucije proizvoda i usluga.