Korisnici Nano kriptovalute koji su preuzeli novu Android aplikaciju moraju da kreiraju novi novčanik i premeste svoja sredstva nakon otkrića sigurnosne greške, prema objavi na Tviteru Nano-a od 21. juna.

Programeri su 21. juna hitno pozvali korisnike, tražili im da prenesu sredstva u novčanik koji je imao različite ključne reči (seed words):

 

Nano, kome su početkom godine hakeri ukrali velike količine novčića sa italijanske berze BitGrail, ovog meseca dobija podršku od hardverskog novčanika Ledger.

Android novčanik, koji su programeri pustili u rad dan ranije, zajedno sa implementacijama za iOS, Mac, Windows i Linux, funkcionisao je samo nekoliko sati pre nego što je povučen.

Iako se zvanična izjava po tom pitanju još nije pojavila, menadžeri Nano-a su uverili korisnike na društvenim mrežama da je ranjivost lokalizovana i da neće uticati na korisnike drugih novčanika.

"Uskoro ćemo imati ispravku", objavio je Troj Retzer na Redditu, Nano-ov šef komunikacija i odnosa sa medijima.

U odvojenom saopštenju, Retzer je dodao da problem "nije toliko loš kao što je prvobitno mislio".

Cene Nano-ovog novčića su se očigledno smanjile nakon što su dostigle najnovije visoke vrednosti od 3,21 dolara 21. juna, trgujući na oko 2,57 dolara u vreme pisanja teksta.


 

Pripremio: Nikola Tasić