Nasdaq je uveo u ponudu na berzi indekse cena bitkoina i itirijuma prema podacima kompanije Brave New COin (BNC) iz SAD, što je i potvrđeno u objavi od 26. februara.

Prvobitno najavljeno za početak meseca, integracija BNC bitkoin indeksa likvidnosti (BLX) i itirijum indeksa likvidnosti (ELX) će obezbediti nove podatke za klijente koji koriste Nasdaq-ov GIDS.

Ovaj potez je ubrzao planove BNC-a da pokrene zaseban indeks koji će pratiti cenu ripla (XRP). Token je uvršten u ponudu američke kripto berze Coinbase Pro u utorak, ali ostaje nepoznato da li će Nasdaq prihvatiti indeks koji je u završnoj fazi razvoja.  

“LX (indeks likvidnosti) je nastao iz potrebe za jasnim i transparentnim praćenjem cena likvidnih kriptografskih sredstava, a danas je veća potreba nego što je to bilo 2015. kada smo započeli ovaj program”, izjavio je izvršni direktor BNC-a Fran Stajnar.

Kako je preneo Cointelegraph, Nasdaq-ov vlastiti paket tehnoloških proizvoda vezanih za kriptovalute je sve popularniji.

Konkretno, kompanija je prošlog meseca otkrila da sedam berzi koristi njihov alat za praćenje tržišta, koji pomaže u praćenju ilegalnih tržišnih aktivnosti koje se odvijaju preko narudžbenica.

Izvršni direktor Adena Fridman je javno izrazila ubeđenje u dugoročnu održivost kripto servisa.