Nasdaq je objavio imena prvih 6 klijenata svoje nove platforme “Nasdaq Linq”. Prvi učesnici su: Chain.com, ChangeTip, PeerNova, Synack, Tango i Vera.

Robert Grifild, CEO Nasdaq-a, izveo je prvu demonstraciju nove platforme na konferenciji Money 20/20, održanoj u Las Vegasu u utorak.

“Mi smo ohrabreni početnim interesovanjem za Nasdaq Linq-om od strane ovih inovativnih kompanija i odobravanjem njihovih predstavnika,” rekao je Grifild.

Dodao je:

“Blockchain primenjen na privatno tržište je inovacija izgrađena preko inovacije i pruža priliku da se zauvek izmeni budućnost infrastrukture finansijskih servisa.”

Nasdaq Linq je “prva takva platforma… bazirana na naprednoj tehnologiji digitalnog vođenja baze podataka (ledger), koja omogugućuje da se na blockchain-u vodi evidencija o izdavanju i transferima akcija privatnih kompanija na Nasdaq Berzi.

Drugim rečima, klijenti platforme će imati sveobuhvatnu bazu podataka koja će olakšati reviziju, izdavanje i transfer vlasništva.

Ranije ove godine, Nasdaq je imenovao Chain, kompaniju koja se bavi programiranjem blockchain API-a, za kompaniju koja će prva isprobati Berzu.

“Iz Chain-a su oduševljeni što će testirati Nasdaq Linq i što su među prvim klijentima ove nove platforme,” kaže Adam Ludvin, CEO Chain-a.