Nastavljaju se nesrećni dani Tezos ICO projekta, podneta je druga prijava u samo nekoliko nedelja protiv ove kompanije. Ponovo je tužba podneta kao klasna akcija, mada ovog put u Federalnom okružnom sudu na Floridi.

Zahtev jasno pokazuje da je ICO zaista bila ponuda hartija od vrednosti, iako se kompanija nije obavezala da dobije odobrenje Komisije za hartije od vrednosti za izdavanje hartija od vrednosti, niti je tražila da investitori budu “akreditovani” prema SAFT-u. Prema zahtevu:

”Uprkos pokušajima optuženih da izbegnu vladin i privatni nadzor, jasno je da su finansijeri zaista bili investitori koji traže profit i da su optuženi promovisali i sproveli neuređenu ponudu hartija od vrednosti, a ne dobrovoljno prikupljanje sredstava.”

Ovo delo je u skladu sa prvim podneskom, podnetim ranije u Kaliforniji, koji je tvrdio da su Breitmans i Tezos na taj način zaista ponudili vrednosne papire svojim investitorima i nastojali da ih dovedu u zabludu u vezi sa prirodom investicije. Ukupan broj tužioca još uvek nije poznat.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić