Kobi Brajant, dvostruki olimpijski dobitnik zlatne medalje i NBA superzvezda, pojaviće se kao gostujući predavač na NiTRON samitu 2019 u San Francisku, decentralizovani Internet projekat TRON (TRX) javio je Cointelegraph-u 20. novembra.

Košarkaški šampion Kobi Brajant bio je pozvan na konferenciju kao poseban gost kako bi "podelio svoje misli i životno iskustvo i inspirisao mlade lidere i preduzetnike", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Brajant gost Džastina Sana, osnivača TRON-a.

Tokom proteklih nekoliko godina, kripto zajednica dobila je podršku od velikog broja poznatih ličnosti iz celog sveta. Nedavno je Eminemov novi album "Kamikaze" spomenuo bitkoin (BTC) kao novi mejnstrim - "now everybody doing bitcoin".

Ranije ove godine, reper Akon, koji je autor dvanaest pesama koje su bile na Billboard-ovoj listi top deset hitova, pokrenuo je sopstvenu kriptovalutu namenjenu za korišćenje u njegovom "Akon kripto gradu", izvestio je Cointelegraph 20. juna.

U proleće je Majkl Oven, bivša fudbalska zvezda Liverpula, sklopio je saradnju sa singapurskom Global Crypto Offering berzom (GCOX), kako bi izdao sopstveni OWN token, preneo je Cointelegraph 22. marta.

I ove jeseni, bivši predsednik SAD-a Bil Klinton održao je uvodni govor na Riplovoj konferenciji o globalnim plaćanjima.

U međuvremenu, Cointelegraph je 17. novembra 2017. godine objavio da je Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) već upozorila da su ICO projekti koji su podržale poznate ličnosti mogle biti kvalifikovane kao nezakonite, napominjući:

"Poznati  koriste društvene mreže za podsticanje javnosti da kupuju akcije i druge investicije [...] koje mogu biti nezakonite."

 

Pripremila: Majda Petrović