Mark Kuban, teh investitor i vlasnik NBA tima Dallas Mavericks, u utorak 16. januara je na tviter nalogu objavio da će sledeće sezone biti moguća kupovina karata bitkoinom.

Dallas Mavericks neće biti prvi košarkaški tim koji počinje da prihvata bitkoin kao način plaćanja karata. Sacramento Kingsi službeno su počeli da prihvatataju bitkoin još od 2014. godine i to za kupovinu promotivnih proizvoda kao i kupovinu ulaznica.

Kuban je istaknuta figura u industriji kriptovaluta. On je poznat po tome što ne samo da ulaže u hedž fond za digitalne valute i ICO, već je u avgustu 2017. pokrenuo itirijum baziran na merkuri protokolu (Mercury Protocol).

Kubanov pogled na kriptovalute i blokčein se promenio više puta tokom 2017. godine, u junu se pridružio glasovima koji su vodeću svetsku kriptovalutu nazivali  “balonom”, dok je u oktobru tvrdio da su kriptovalute i blokčein budućnost.

Osim toga, Kuban je u svom videu “kako se obogatiti”, dodao kao savet da uložite 10% svoje ušteđevine u bitkoin.

“Ako ste pravi avanturista prebacite 10% svoje ušteđevine u bitkoin ili itirijum”, rekao je Kuban u video zapisu.

Iako tržište kriptovaluta prolazi kroz težak period, činjenica je da investitori milijarderi kao što su Kuban, Tei i Zukenberg prepoznaju perspekrivu bitkoina, a to je znak potencijalnog rasta.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić