Šta se događalo prethodne nedelje u kripto svetu? Evo najzanimljivijih priča:

PONEDELJAK

Haker Majkl Buman kreirao je bota za Telegram i WhatsApp korisnike koji dopunjuje M-Pesa račune bitkoinom. Bot kotisti BitPesa API da konvertuje bitkoine u kenijsku nacionalnu valutu. Majkl je postavio i video na kojem uspešno plaća taksisti na njegov M-Pesa račun koirsteći bota. Očekujte ove nedelje intervju sa Majklom za Cointelegraph.

Subreddit Millionaire Makers izabrali su dvanaestog dobitnika u svom mesečnom izvlačenju. Ovaj subreddit objavi članak jednom mesečno i svako ko pošalje komentar u sledeća 24 sata automatski je kandovan za izvlačenje. Zatim bot bira pobednika koristeči nasumično izabrane podatke iz Bitkoin blockchain-a. Oktobarski srećni dobitnik je učenik srednje mašinske škole. Do sada je dobio preko 2200$, od čega skoro pola u kripto valutama (često od strane ChangeTip korisnika).

UTORAK

Trezor je izbacio beta web wallet koji omogućuje korisnicima da dodeljuju imena bitkoin adresama, menjaju imena računa i pretražuju stare transakcije. Takođe, porasla je i lista partnera (sajtovi na koje je moguće ulogovati se preko Trezor-a  umesto pomoću korisničkog imena i lozinke). Zbog korišćenja Encompass wallet-a, Trezor podržava i Litecoin, Mazacoin i Dash.

Korisnik Meerkat-a, Suzan Ngujen je dobila svou prvi tip u bitkoinima u aprilu 2015. godine tokom svog redovnog Meerkat strima. Od tada, Suzan je postala veliki fan ChangeTip-a da je zaklazala besplatnu online konferenciju pod nazivom Mikro Bitkoin za 5. decembar. Ona poziva sve zainteresovane za diskusiju o tome kako bitkoin može unaprediti online trgovinu.

SREDA

Oni koji žele da budu plaćeni kao Dash masternod-ovi imaju od sada novu mogućnost koja se zove MasterNodeCloud. To je novi online servis koji postavlja i održava masternod naloge za 4$ mesečno (plaćeno u Dash-u).

BitShares ima referal program koji plaća korinsike da predstave svojim prijateljima BitShares. Da bi neko mogao da učestvuje u referal programu mora da plati doživotnu članarinu u iznosu od 100$. Korisnik zatim dobija nagradu za svakoga ko na njegovu preporuku postane doživotni član kao i 80% popusta na provizije u BitShares mreži.

ČETVRTAK

Kriptotoken pod nazivom IOTA je dizajniran sa idejom da se koristi za Internet of Things (IoT). Njegov kreator David Sontebo kaže da on IoT ne vidi samo kao svet u kojem frižider sam naručuje mleko već kao totalnu revoluciju u tome kako lanci snabdevanja funkcionišu.

PETAK

A kakve nam je vesti doneo petak? Pogledajte ovaj video da biste saznali.