Partnerstvo procesora plaćajna - BitPay i PEY omogućuje isplate plata u bitkoinima u Nemačkoj.

Plata u kriptovalutama

Prva kompanija u Nemačkoj koja će svoje zaposlene isplaćivati u bitkoinima je t3n, tehnološka publikacija. t3n je objavio da će zaposlenima davati i bonus od 44 eura bez poreza.

t3n je napisao u blogu:

“Jedina motivacija za implamentaciju novog sistema isplata je, naravno, naše interesovanje za nove tehnologije i njihovo usvajanje od strane korisnika.“

Brojne prednosti

Korišćenje bitkoina za isplatu plata nudi nekoliko ključnih prednosti u odnosu na tradicionalne bankovne usluge – mnogo brže potvrde transakcija, lakoća međunarodnih transfera i značajna redukcija u troškovima transakcija. Dodatno, bitkoin se još uvek ne smatra zvaničnim sredstvom plaćanja u Nemačkoj, a kao takav, izuzet je od PDV-a, što odgovara zaposlenima koji primaju plate u kriptovalutama.

Kori Blejz, iz BitPay-a, objasnio je u blogu:

“Bitkoin nudi značajno poboljšanje u odnosu na ostale metode isplata plata. S obzirom da se transakcije potvrđuju za nekoliko minuta i da su bezbednije od ostalih online isplata, kompanije mogu koristiti bitkoin za lokalne i međunarodne isplate brže i pristupačnije nego bankovne transfere.“

Nemačka spremna za bitkoin

Bitkoinu je dozvoljeno da se razvija u Evropi. Kompanije koje prihvataju bitkoin i BTM-ovi su gusto koncentrisani u centralnom delu Evrope, a posebno u Holandiji, Švajcarskoj i Češkoj.

Nemačka trenutno malo zaostaje, ali partnerstvo BitPay-a i PEY-a će pomoći da se takav trend preokrene.