Nervos Network, kineski blokčein startap osnovan od strane bivšeg istraživača i programera Itirijum fondacije, objavio je 18. jula da je pikupio 28 miliona dolara za razvoj svojih blokčein rešenja.

Prema saopštenju objavljenom u Cointelegraph-u, Nervos je obezbedio investicije iz više preduzeća koja se bave blokčeinom, uključujući  hedž fond “Polychain Capital” i firmu preduzetnog kapitala Sequoia China.

Nervos će iskoristiti novi kapital za proširenje svojih proizvodnih i inženjerskih timova, ubrzati razvoj svojih blokčein rešenja za preduzeća i formirati strateška partnerstva. Kompanija ima za cilj da obezbedi hibridno rešenje koje kombinuje bezbedan javni blokičein i aplikacijski lanac. Ovo će, navodno, omogućiti preduzećima da razvijaju i primenjuju decentralizovane aplikacije (DApps), bez potrebe da uključe sav svoj tehnološki arsenal.

Suosnivač i glavni arhitekta Nervos-a Jan Ksie izjavio je u saopštenju da će investicija omogućiti kompaniji da "kreće puno brže napred dok gradimo infrastrukturu koja će omogućiti preduzećima da smanje troškove razvoja i primene blokčein aplikacija".

Interesovanje za ulaganje u kriptovalute i blokčein projekte dele i druge kompanije preduzetnog kapitala širom sveta. Prošle nedelje američka kompanija Lightspeed Venture Partners podigla je 1,8 milijardi dolara, a planira da investira u startap aktivu u oblastima od kriptovaluta i biotehnologije do kozmetičke industrije.

Ovog proleća, Rokfelerov Venrock Partners objavio je partnerstvo sa kripto investicionom grupom Coinfund za podršku poslovima u oblasti  kriptovaluta i blokičein inovacija.
 

Pripremila: Majda Petrović