U početku, Neucoin je bio rešenje razvijeno za mikroplaćanja. Ukoliko treba nekome da prebacite iznos od 1 centa do 1 dolara, najlakši način za to bi bio pomoću Neucoin-a. Ova kriptovaluta je odlična za napojnice na internetu, ukoliko želite da se zahvalite nekome čiji rad vas nije ostavio ravnodušnim.

U mnogome, Neucoin je sličan Peercoin-u, prvo jer korisnici mogu da zarade Neucoine sa PoS (jednostavno, čuvajući ih u wallet-u). Ali, za razliku od Peercoin-a i drugih kriptovaluta, Neucoin-u nije potrebno rudarenje uopšte! Svi Neucoin-i su generisani preko PoS, po osnovu koina koji su inicijalno postojali. Veoma je prigodno običnom korisniku, jer ne mora da ima nikakvo tehničko znanje. Glavni zadatak za programere je oglašavanje prednosti Neucoin-a.

Neucoin je prilično mlada kriptovaluta, lansirana 3.2.2015.

Mnogi Neucoin-i su jednostavno razdeljeni korisnicima. Trgovina ovim novčićima je otpočela krajem septembra prošle godine, kada je cena za 1.000 neucoin-a bila 14 dolara. Od tada, cena kontinuirano pada. Na kratko, cena je bila i 8 dolara za 1.000 neucoin-a. A u decembru 2015. cena je bila 11 dolara za 1.000 komada.

Neucoin u 2016.

Početkom ove godine, Neucoin je prilično pao, došavši na cenu od 3 dolara za 1.000 neucoin-a, pa čak i niže od toga. Korisnici očekuju dobre vesti od programera, koje će ponovo podići cenu.

Obim trgovanja i cena Neucoin-a se menja iz dana u dan, a mešetari cene ovu kriptovalutu baš zbog njene nestabilnosti i nepredvidivosti.