CharityStars je onlajn aukcijska platforma za prikupljanje sredstava za neprofitni sektor koji je pokrenuo niz aukcija sa istaknutim liderima u blokčein okruženju.

Aukcije koje će se zatvoriti 18. decembra uključuju sastanak sa dr Julian Hospom, suosnivačem i predsednikom TenX-a, Rjan Tejlorom, direktorom Deša, Bruk Pirsom, predsednikom Bitkoin fondacije, Erik Vurisom, izvršniim direktorom ShapeShifta, i drugima.

"Verujemo da udruživanje snaga s takvim uglednim liderima ne samo da će privući pažnju dobrotvornim organizacijama, već i naglasiti neverovatne prednosti koje ova nova tehnologija može doneti neprofitnom sektoru."

                                                                                                                                                                                                                                                                          Frančesko Nazari Fuseti, direktor kompanije CharityStars

"Pošto upotreba kriptovaluta i usvajanje blokčeina postaju sveobuhvatniji, prvi korisnici ove tehnologije imaju veliku odgovornost. Na nama koji smo na čelu ove revolucije je da podignemo svest, ne samo onoga što tehnologija može postići, već kako treba da radimo zajedno kao zajednica kako bismo to postigli."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Erik Vuris, direktor kompanije ShapeShift

Prihodi od aukcija

Svi prihodi od ovih aukcija će biti donirani blokčein mreži za edukaciju (BEN), međunarodne neprofitne organizacije posvećene formiranju mreže studenata; Bancor fondacija, koja promoviše razvoj i usvajanje bancor protokola; Svetski fond za prirodu (WWF) najveća svetska organizacija za očuvanje prirode; Save the Children, međunarodna nevladina organizacija koja promoviše prava dece; i Unsung, online zajednica u SAD-u koja se bavi borbom protiv gladi.

"Dok ja uvek cenim priliku da govorim o takvoj fascinantnoj industriji, šansa da sednem i učinim to za dobrotvorne svrhe je uzbudljiva i inspirativna. Primeri korišćenja blokčeina su neograničeni, ali dobrotvorni sektor je uvek bio područje u kojem je aplikacija blokčeina naročito korisna i oduševljen sam što sam deo nje."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Rajan Tejlor, direktor kompanije Deš

Isplate u kriptu

Pre nekoliko nedelja, CharityStars najavio je implementaciju BTC i ETH plaćanja na svojoj veb stranici, kako bi svojim korisnicima omogućio licitiranje za ove dve popularne digitalne valute i aukciju za susret sa Kristianom Ronaldom.

Pobednik aukcije platio je 36.000 dolara u bitkoinu za susret sa Ronaldom, a sredstva su donirana fondaciji Forever Dream.

Aidcoin za pokretanje ICO

CharityStars planira da koristi blokčein kako bi imao transparentniji sistem koji bi korisnicima pružio jasniji proces prikupljenih sredstava koje dobijaju.

Zbog toga su stvorili AidCoin - projekat podržan od CharityStars-a za implementaciju blokčeina u neprofitnom svetu.

Da bi finansirao ovaj projekat, CharityStars je pokrenuo pred-ICO kroz Eidoo ICO Engine, podižući 8.333 ETH.

AidCoin je ERC20 token - baziran na itirijum blokčeinu - koji će postati način davanja i plaćanja naknada za usluge u neprofitnom okruženju. Tržište onlajn donacija je samo 15 milijardi dolara u SAD-u.

Takođe, 16. januara, AidCoin će pokrenuti svoju ICO po ceni od 1.000 AID = 1 ETH

 

Pripremio: Nikola Mosurović