Fidelity Investments je angažovao Majkla Zinemena kao svog stručnjaka za dalji razvoj niza proizvoda u kompaniji.

Fidelity strategija za kriptovalute

The Block je 12. novembra objavio da se Majkl Zinemen pridružio kompaniji za finansijske usluge Fidelity Investments. Zinemen će navodno nadgledati strategiju kompanije za kriptovalute, usluge čuvanja (kastodi) i izvršenja.

Zinemen je pre nešto više od mesec dana započeo novu poziciju specijalista za proizvode u kompaniji Fidelity, gde su ga angažovali da se fokusira na kripto strategiju kompanije, navodi izvor sa poznavanjem te materije.

Njegov LinkedIn profil dalje otkriva da je Zinemen, pre nego što ga je angažovao Fidelity, radio kao generalni direktor za blokčein i digitalnih sredstava u kompaniji Canaccord Genuity. Pre toga bio je viši potpredsednik u Imperial Capital-u, kompaniji za investiciono bankarstvo sa kastodi uslugom.

Fidelity Investments uvodi kripto kastodi uslugu

Zinemen bi mogao nadgledati strategiju kompanije za novopokrenutu kastodi uslugu za kriptovalute. U oktobru, Ebigejl Džonson, izvršna direktorka Fidelity Investments-a, otkrila je da je kompanija spremna da uvede svoj posao kripto kastodija nakon višegodišnje pripreme i akumulacije klijenata.

Nekoliko dana pre predstavljanja, Kejtlin Marfi, direktorka u kompaniji Fidelity Investments, rekla je da firma ne nudi kriptovalute na maloprodajnim platformama za trgovinu kako bi zaštitila svoje klijente. Marfi je dodala da Fidelity ima pažljiv pristup kada je u pitanju trgovanje kripto valutama:

„Znate, stvarno smo pažljivi oko toga. Dakle, dok prihvatamo kriptovalute u smislu pokušaja da ih razumemo i budemo inovativni i promišljeni...Takođe smo veoma oprezni gde nudimo te vrste stvari, tako da one nisu u širokoj ponudi na maloprodajnoj platformi. Želimo biti veoma oprezni u tome da investitori koji zaista nisu institucionalni ulagači [...] ne pogreše sa kriptovalutama."