Novo decentralizovano kripto tržište bazirano na riplu (XRP), DCEX, sada je otvorilo registraciju za maloprodajne i institucionalne račune, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 30. jula.

Nova platforma iz San Franciska radi na tehnologiji koju je razvila AlphaPoint blokčein kompanija, a na početku će ponuditi 15 kripto-kripto trgovinskih parova, svi upareni sa riplom (XRP) kao osnovnom valutom. Među njima su i bitkoin (BTC), lajtkoin (LTC), itirijum (ETH), bitkoin kaš (BCH), EOS (EOS), IOTA (MIOTA) i zkaš (ZEC), između ostalog, sa dodatnim altkoinima koji će biti ubačeni u budućnosti.

DCEX će, kako se navodi, uklučiti svu kripto imovinu u Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) - koji prati deset "najlikvidnijih" kripto imovina i predstavlja sebe kao "institucionalni reper" za kripto tržište - dostupno na jednoj lokaciji za investitore.

Prema saopštenju za medije, DCEX smatra da će korišćenje ripla kao osnovne valute omogućiti "brz prenos" koji može pomoći investitorima da bolje iskoriste prednosti u njihovoj arbitraži među valutnim parovima na različitim berzama.

Na osnovu saopštenja, tvrde da će njihova mreža obraditi "do milion transakcija u sekundi", a takođe će omogućiti učesnicima da se povežu sa API-jem kako bi se olakšale strategije visoko-frekventnog kripto trgovanja, kao i trgovini marginama.

DCEX, navodno registrovana sa FINCEN, preduzima "početne korake" u cilju postizanja u potpunosti usaglašenog i regulisanog operatora kod Komisije za hartije od vrednosti (SEC) i drugih regulatornih agencija.

Kao što je Cointelegraph-ova analiza naznačila ovog proleća, decentralizovane menjačnice (DEX) zadobijaju pažnju u kriptu, kako na ideološkim osnovama, tako i zbog percepcija da su centralizovane platforme osetljive na krađe, kao što je rekordni hak od 532 miliona dolara u NEM-u japanske berze Coincheck.


 

Pripremio: Nikola Tasić