Novi Samsung telefon, Galaxy S10, ima u sebi skladište za privatne kripto ključeve, navodi se u zvaničnom saopštenju za medije 20. februara.

Samsung je lansirao telefon juče u Seulu, San Francisku i Londonu, koji ima Samsung Knox funkciju. Nastavlja se u saopštenju:

“Galaxy S10 ima ugrađen Samsung Knox sigurnosni sistem, kao i zaštićenu memoriju podržanu hardverom, koja skladišti vaše privatne ključeve za mobilne usluge koje koriste blokčein.”

Uoči lansiranja S10, pojavile su se glasine o mogućoj konfiguraciji telefona i podršci za kripto novčanike i decentralizovane aplikacije. Prošlog meseca su se pojavile slike koje su navodno prikazivale "Samsung Blockchain Keystore" na Galaxy S10. Objavljene fotografije navodno su imale itirijum (ETH) novčanik na listi "podržanih kriptovaluta". U jučerašnjem saopštenju za medije nije pomenut takav novčanik.

Samsung nije jedini veliki proizvođač pametnih telefona koji je implementirao kripto funkcionalnosti. HTC je u maju prošle godine predstavio HTC Exodus, koji će lansirati sa podrškom za više blokčeinova, uključujući bitkoin (BTC) i itirijum mreže i ima Brave kao svoj podrazumevani pretraživač.

U decembru 2018. godine, Sirin Labs je lansirao Finney, prvi blokčein pametni telefon.