Nova igra koja nudi 1 bitkoin – u vrednosti 10.445 dolara u vreme pisanja teksta - prvom igraču koji rešiti 24 zagonetke, biće pokrenute 20. februara. Navodno su programeri povezani sa alatom za oporavak bitkoin novčanika - btcrecover.

Montecrypto: Bitcoin Enigma će promovisati igrače na svetskom nivou koji se kreću u prvom licu i rešavaju 24 “enigme” kako bi ostvarili konačnu nagradu.

Igra je gotova kada je igrač prvi put rešio sve zagonetke, dok će prodajna cena igre biti 1,99 dolara.

"Nismo ovde da bi reklamirali bitkoin. Mislimo da je zabavno imati bitkoin kao nagradu za našu igru", napisali su u Montecrypto's FAQ-u.

Zanimljiv dodatak pod podnaslovom  "Završne reči?" dolazi u obliku direktne veze sa Github repozitorijumom btcrecover-a, a programeri tvrde da bi to "moglo biti praktično".

Projekat usvaja drugačiji ugao na kripto-igru u poređenju sa tekućim projektima koji su se nedavno probili na naslovne strane.

Crypto Kitties, fenomen koji je podigao prašinu na internetu u decembru prošle godine pre nego što se raspršio ovog meseca prati novu ponudu baziranu na itirijumu pod nazivom DEUS ETH.

U tom svetu, “tokenizovani karakteri” predvode niz epizoda koje programeri posmatraju “kao gledanje serije Game of Thrones”.

Tim Montecrypto je u međuvremenu izneo svoje želje da ostane anoniman dok pobedniku ne osigura nagradu.


 

Pripremio: Nikola Mosurović