Nedavna studija o amerikancima i kriptovalutama koju je sproveo Finder.com u februaru pokazala je da 8% ili oko 26 miliona amerikanaca poseduju (ili je bar kupilo) kriptovalute.

Anketa Finder-a koja je sprovedena na uzorku od 2.001 odraslom amerikancu koji koriste Pureprofile, sajt gde se daju novčane nagrade korisnicima koji učestvuju u istraživanjima.

How many people own crypto in the US?

Anketa je otrkila da od 92,05% amerikanaca koji nisu kupili kripto skoro 8% posto njih je izjavilo da to planira da učini u budućnosti. Sudeći po anketi, muškaraca ima duplo više u odnosu na žene - 11,86 muškaraca naspram 4,27% žene.

The gender distribution of crypto owners in the US

Kriptovalute su nesrazmerno više u vlasništvu milenijalaca nasuprot bejbi bumerima - 17,2 milenijalci nasuprot 2,24 bejbi bumeri.

Generations that own crypto in the US

Studija iz decembra prošle godine sprovedena od strane Blockchain Capital-a pokazala je da i milenijalci favorizuju bitkoin u odnosu na tradicionalne bankovne račune.

Anketa se takođe bavi razlozima zašto amerikanci ne kupuju kripto. Većina muškaraca i žena misli "da nema potrebe za tim ili nisu zainteresovani", dok je najnepopularniji razlog za oba pola "previše naknada".

Više od polovine ispitanih muškaraca za razliku od žena smatra da kripto predstavlja balon ili prevaru, ali oba pola se slažu "da ih je previše teško koristiti" i da su "suviše komplikovane za razumevanje".

Reasons why people aren't buying cryptocurrency

Različite generacije imaju različite razloge zašto ne poseduju kripto.

Reasons why people aren't buying cryptocurrency

Što se tiče najpopularnijih vrsta kriptovaluta koje su kupili odrasli amerikanci, bitkoin je prvi na listi, nakon njega na mestu broj dva je itirijum (ETH), dok je na trećem mestu bitkoin keš (BCH).

Distribution of cryptocurrencies

 

Pripremio: Bojan Zečević