Predsednik i direktor Njujorkške korporacije za ekonomski razvoj (NYCEDC) je najavio novu inicijativu vezanu za blokčein, 14. maja. Inicijativa uključuje otvaranje Njujorkškog blokčein centra i javno nadmetanje za blokčein aplikaciju koja bi poboljšala javni sektor.

Prema izveštaju NYCEDC-a, blokčein centar će služiti za edukaciju javnosti o blokčeinu, pomoćiće da se preduzetnici povežu kako bi lansirali nove projekte i pokušaće da spoji lidere iz industrije i države kako bi zajedno diskutovali o regulativama.

Gradsko blokčein takmičenje, koje počinje krajem 2018, je po modelu njujorkškog BigApps takmičenja. NYCEDC je izdao zahtev za predloge (RFP) organizacijama koje bi mogle da organizuju takmičenje, koje će uključiti i radionice o blokčeinu i njegovoj primeni za zaposlene u državnim institucijama, kao i besplatne radionice za javnost.

Predsednik i direktor NYCEDC-a Džejms Pečet kaže za Njujork da "ne postoji ni jedan drugi grad na svetu koji je u boljoj poziciji da bude predvodnik u blokčeinu." On je takođe dodao i sledeće:

"Mi smo globalni lideri u finansijama, nekretninama, medijima i tehnologiji - sve industrije koje traže inovacije od ove nove tehnologije. Grad daje veliku pažnju blokčeinu kako bi saznali kako možemo da razvijemo ovu industirju i da se pobrinemo da stvaramo sjajne prilike za naše građane."

Prošle nedelje, prilikom diskusije dva podkomiteta predstavničkog doma Amerike, pokrivena je tema upotrebe blokčeina u menadžmentu snabdevanja i donešen je zaključak da ova tehnologija ima široku primenu, čak i bez postojećih standarda.


 

Pripremio: Stevan Kostić