Kompanija za bitkoin rudarenje iz Kalifornije je završila radove na hidroelektrani koja će poslužiti kao nova farma za rudarenje, stoji u izjavi za medije objavljenoj u četvrtak, 23 avgusta.

DPW Holdings će se sada pripremiti da upotrebi elektranu, koja se nalazi u Valatie Falls, državi Njujork, kao izvor za električnu energiju za svoju fabriku za rudarenje koja će biti gotova krajem 2018.

Ovaj potez znači novo nadmetanje u ovoj državi gde je sve veći broj rudara, Coinmint je takođe najavio izgradnju svog pogona za koji imaju i podršku lokalne vlade.

DPW-ova farma će koristiti sopstveni hardver, AntEater, koji je razvijen u saradnji sa Samsung-om tokom januara. Operaciju će voditi ćerka firma Super Crypto Mining.

“Ovaj projekat će omogućiti DPW firmama da sarađuju i reformišu proces rudarenja kriptovaluta, za koji je potrošnja električne energije najveći trošak”, izjavio je za medije CEO Milton “Todd” Ault III.

“Radujemo se pokretanju ovog novog inovativnog objekta tokom četvrtog kvartala 2018.”

Nekoliko američkih država će dobiti nove kripto rudnike uskoro. Vesti iz DPW-a dolaze dve nedelje posle objave azijskog giganta Bitmain-a koji je najavio izgradnju kompleksa u Teksasu u koji će investirati 500 miliona dolara.

U Kanadi međutim, kompanije su dobile različite dočeke od lokalnih vlasti, dok je Kvebek najglasniji u protivljenju.

 

Pripremio: Stevan Kostić