Cryptopia, nedavno hakovana kripto berza iz Novog Zelanda, objavila je 17. marta ažuriranje plana o nastavku trgovanja na svojoj platformi, što se očekuje do kraja marta.

U toj poziciji, suosnivač kompanije Cryptopia Rob (Heks) Doson je izjavio da je kompanija u potpunosti posvećena ponovnom otvaranju berze. Heks je klijentima kompanije Cryptopia pružio podatke o tekućem procesu povraćaja sredstava, kao i opšte preporuke za interakciju sa njihovim računima.

Cryptopia je ponovo pokrenula svoju veb stranicu samo u formatu za čitanje 5. marta, dok je platforma prikazivala stanje kao što je to bilo 14. januara 2019. godine, kada je hakovano 16 miliona dolara. Berza je objasnila da se veb stranica može koristiti za resetovanje lozinki i dvofaktorske autentikacije, što je ujedno i prioritetno pitanje u smislu podrške klijentima u trenutnoj fazi, napisao je Heks.

U novoj najavi, Cryptopia je pružila detalje o procesu povraćaja za klijente koji su izgubili sredstva kao rezultat haka, dodajući da berza radi na tome da proces bude u skladu sa lokalnim zakonima.

Heks je naveo da će korisnici koji su izgubili svoje kriptovalute početi videti odeljak pod nazivom "Withdraws on your account for those coins". On je objasnio da podaci o transakciji za naloge za povlačenje neće biti dostupni na mreži.

Za svaki zahtev za povlačenje, korisnici će takođe videti naknadni depozit Cryptopia Loss Marker-a (CLM) - informacija o transakciji koja će predstavljati izgubljene novčiće - koji takođe neće biti predstavljen na mreži, navodi se u objavi. Heks je naveo da CLM nije novčić, već predstavlja iznos svih izgubljenih novčića za svakog korisnika u novozelandskim dolarima (NZD) u vreme događaja, dodajući da se za sada ne može trgovati.

U saopštenju, osnivač kompanije Cryptopia je takođe rekao da korisnici sada mogu da otkažu svoje trajne naloge preko veb-sajta, dok je API i dalje onemogućen. Berza je upozorila svoje korisnike da se suzdrže od uplate sredstava na stare Cryptopia adrese.

Posle hakovanja Cryptopia-e, berza je navela da neće nastaviti sa trgovanjem dok ne budu sigurni da su bilansi korisnika sigurni.