Jihan Vu, suosnivač i izvršni direktor kineskog rudarskog giganta Bitmaina, veruje da sledeće prepolovljavanje nagrada za bitkoin (BTC) rudare možda neće dovesti do skoka na tržištu, ali cena novčića će dugoročno rasti.

Prema izvještaju kineskog 8BTC objavljenog 11. oktobra, Vu je dao svoje primedbe tokom Svetskog samita o digitalnom rudarenju koje se održava u Frankfurtu.

Bikovi možda zakasne ovaj put

Prema izveštaju, Vu je objasnio da se kripto tržište kreće u ciklusima i ovaj put naredna faza rasta možda neće početi posle prepolovljavanja. On je takođe uveren da bi dugoročno kripto entuzijasti trebalo da ulažu u rudarski hardver, dodajući:

„Mnogo je neizvesnosti, ali sada je pravo vreme za ulaganje u kriptovalute. Da sam rudar, ne bih prestao da rudarim, već bih nastavio da ulažem u rudarsku opremu. Trenutno smo u kratkoročnoj korekciji cene. Dugoročna perspektiva je značajna. Ako cena bitkoina ostane nepromenjena i nakon što je prepolovljena, efikasnost postojeće opreme mora se poboljšati da bi se izbalansirala efikasnost i računska snaga."

Dugoročna perspektiva

Vu je takođe obećao da će kompanija sa pet nanometarskih integrisanih rudnika ući u masovnu proizvodnju početkom 2020. godine, dok su tri nanometrska čipa već u proizvodnji. Pored toga, izjavio je da je firma postavila centre za popravke za koje se očekuje da će skratiti vreme potrebno za popravke na tri dana, do kraja 2019. godine.

Vu je takođe potvrdio da će Bitmain lansirati World Digital Mining Map, uslugu koja će vlasnike rudarskog hardvera povezati sa vlasnicima rudarskih farmi i Ant Training Academy-om (službom za obuku rudara).

Kako je Cointelegraph izvestio 9. oktobra, Bitmain je najavio dve nove serije rudarskih mašina za bitkoin.