Problematična japanska bitkoin menjačnica Coincheck navodno je “prihvatila” ponudu za otkup od onlajn brokera Monex Grupe, prenosi Nikkei 5. aprila.

Navodeći anonimne izvore, na osnovu objavljenih podataka se tvrdi da je Monex potvrdio ponudu za kupovinom Coincheck-a u sklopu ugovora koji će uključivati “nekoliko milijardi jena” investicija.

Pored toga, sadašnji generalni direktor Kohiro Vada i operativni direktor Jasuke Otsuka će biti smenjeni, a zameniće ih izvršnog direktora Monex-a Tošihiko Katsuja.

“Precizan oblik investicije još nije završen, a detalji će biti objavljeni u petak”, nastavlja se u Nikkei-nom izveštaju.

Katsuja “se smatra dobrim izborom za obnovu problematične menjačnice zbog svog iskustva kao predsednika Monex-ove onlajn brokerske ekspoziture”.

Nakon informacija o otkupu koje je preneo Nikkei, Monex je u najkraćem roku izdao službenu izjavu u kojoj negira bilo kakav zvaničan sporazum.

“Ako postoje činjenice koje kompanija Monex treba da obelodani, mi ćemo to učiniti na vreme i na odgovarajući način”, objavljeno je bez daljih komentara.

Januarski hakerski napad razdrmao je celokupan sektor menjačnica kriptovaluta, dok su neki operateri potpuno nestali sa tržišta.