Nets, Nordijski gigant – procesor plaćanja, udružio se sa Coinify-em, kako bi pokrenuo Blockchain Development Lab. Nets se pridružio dugačkoj listi finansijskih servisa koji istražuju blockchain.

Nets

Nets je formiran 2009-e spajanjem 3 vodeće kompanije iz oblasti platnih kartica i platnih rešenja – BBS, Teller i PBS. PBS, pokrenut još 1968-e godine, bio je jedan od prvih igrača u svetu elektronskog plaćanja.

Sada je Nets vodeća kompanija u Nordijskom regionu (Norveška, Danska, Finska i Švedska) i 2015-e godine ostvarila je prihod od preko 1 milijarde dolara.

Partnerstvo sa Coinify-em

Nets je sklopio partnerstvo sa Coinify-em kako bi pokrenuo Blockchain Development Lab i istražio mogućnosti blockchaina i iskoristio nove potencijalne poslovne prilike. S obzirom na to da je Coinify lider što se tiče obrade bitkoin plaćanja za Evropu, očekuje se da će partnerstvo biti pun pogodak za obe kompanije.

Jan C. Plendže, podpredsednik Nets-a je izjavio:

“Vidimo potencijal blockchain tehnologije, tako da očigledno moramo da je u potpunosti razumemo i istražimo mogućnosti koje nudi. Veoma je važno za kompaniju da pažljivo prati nove digitalne tehnologije, čak iako to znači da će blockchain tehnologija dovesti u pitanje naš postojeći biznis. Godinama smo mi bili ti koji su bankama nudili najnovija rešenja i nameravamo da tako i ostane!“

Kompanije za obradu plaćanja na oprezu

U poslednje vreme, u finansijskom sektoru primećena je visoka aktivnost, pokrenuta novorazvijenim tehnologijama. Dok su inovacije do sada bile fokusirane na poboljšanje ugođaja za krajnjeg korisnika, blockchain ima potencijal da promeni kičmu postojeće finansijske infrastrukture. Primena blockchain tehnologije smanjuje troškove, poboljšava sigurnost i značajno ubrzava način poslovanja finansijskih kompanija. Stoga, postojeći veliki igrači traže za partnere upravo blockchain kompanije kako bi osigurale da ne zaostaju za konkurencijom ukoliko dođe do šire primene blockchain tehnologije.