Sa povećanjem obima trgovanja u Južnoj Koreji, pojavila se nova menjačnica koja će omogućiti svojim korisnicima da trguju sa 111 različitih altkoina.

Nova mobilna aplikacija

Upbit je menjačnica altkoina koja će omogućiti investitorima da trguju različitim altkoinima. Kreirao je Dunamu, programer mobilne aplikacije u vlasnišvu Kakaostock-a (jedna od najvećih trgovinskih aplikacija u Južnoj Koreji).

Kakaostock je ćerka firma kompanije Kakaotalk koja je najveća mesindžer aplikacija za pametne telefone u Južnoj Koreji sa oko 49,5 miliona aktivnih korisnika (mesečno) širom sveta.

Od 5 do 100

Upbit će biti prva južnokorejska altkoin menjačnica koja će investitorima pružiti priliku da investiraju na tom nivou. Trenutni standard za menjačnice altkoina u Južnoj Koreji je 5 različitih altkoina.

Očekuje se da će značajan deo korejskih investitora iskoristiti Upbit kako bi investirali u altkoine. Očekuje se da će manje platforme izgubiti posao nakon pokretanja Upbit-a.

Upbit sarađuje sa američkom menjačnicom Bittrex na ovom poslovnom poduhvatu. Bittrex ima u svojoj ponudi 190 različitih kriptovaluta.

Biće zanimljivo videti koliko će ova nova menjačnica uticati na sektor kriptovaluta u Južnoj Koreji. U svakom slučaju sektor kriptovaluta je jači za još jednu menjačnicu.