U novoj 2016-oj godini, Beograd će biti bogatiji za još jedan automat za kupovinu bitkoina. Pored automata koji od juna 2015-e radi u restoranu "Appetite", danas je postavljen automat u knjigoveznici "Drobnjak" na Vračaru.

Oba automata praktično predstvljaju istureno odeljenje online servisa za kupoprodaju bitkoina – EC District. Iz EC District-a kažu da je interesovanje za bitkoinom u Beogradu, pa i Srbiji, još uvek malo i da jedan automat više nego zadovoljava potrebe Beograđana za bitkoinom. Ipak, nadaju se da će samo prisustvo većeg broja automata uticati na to da se proširi svest ljudi o bitkoinu, pa da će to vremenom dovesti i do većeg interesovanja i potrebe za njegovim korišćenjem. Takođe kažu da početkom 2016-e godine planiraju postavljanje i jednog automata u Novom Sadu.

Vlasnik knjigoveznice, Petar Drobnjak, već dugo je zaljubljenik u bitkoin, a za Cointelegraph je rekao šta mu se sviđa kod bitkoina i kako se odlučio za postavljanje automata u svojoj radnji:

„Bili smo oduševljeni kada smo čuli da se radi na "bit-komatu" i da će najzad i u našem gradu biti moguće kupiti bitkoin bez prethodnih najava i dogovora. Odmah smo pomislili kako bi bilo lepo da postavimo i kod nas aparat i pomognemo da što pre dođemo do dana kada budemo imali aparat i za isplatu iz bitkoina u valutu. Kako se sve više stvari plaća preko interneta, vidimo veliku uštedu u plaćanju bitkoinima u poređenju sa klasičnim načinom putem kartica.“