U četvrtak, 27. decembra, servis za kupovinu i prodaju kriptovaluta ECD u IDEA Liman prodavnici koja se nalazi u Ulici Narodnog Fronta 53a, postavio je jedini automat u Novom Sadu na kojem je moguća kupovina i prodaja najpopularnijih kriptovaluta u svetu – bitkoina, lajtkoina i itirijuma.

Veliki broj prisutnih imao je priliku da se upozna sa brojnim zanimljivostima, ali i da sazna na koji način je moguće da postanu vlasnici digitalnih valuta. Broj korisnika valuta za novu generaciju svakodnevno raste, a veća dostupnost automata doprineće još bržem širenju mreže korisnika.

„Na globalnom tržištu primećena je proizvodnja prvih verzija telefona koji fabrički imaju instalirane aplikacije kripto novčanika, čime će značajno biti olakšano korišćenje kriptovaluta. Ova činjenica takođe govori u prilog tome da interesovanje ide uzlaznom putanjom. Zbog toga će se tokom naredne godine razmatrati mogućnost uvođenja dodatnih kriptovaluta”, rekao je Marko Matanović, Business Development Manager u ECD.rs.

Postavka prvog automata ove vrste, početkom godine u IDEA London prodavnici u Beogradu, pokazala je da su građani Srbije sve više zainteresovani za korišćenje ovih valuta. Nakon toga, SC Stadion je postao domaćin drugog dvosmernog kripto automata. Upravo abog dodatnog interesovanja je i Novi Sad postao deo svetskog tržišta kriptovaluta, gde je ECD postavio treći dvosmerni kripto ATM.

„Bitkoin i lajtkoin se nazivaju valutama nove generacije, pa je zato značajno da Novi Sad, i Beograd, kao i ostali gradovi u Srbiji, imaju bar po jedan ovakav dvosmerni automat koji daje mogućnost da i mi budemo deo globalnog tržišta, odnosno da možemo da kupujemo i prodajemo kriptovalute kad god to želimo“, rekla je Nataša Pavlović, direktor Sektora marketinških komunikacija za IDEA brend.

U svetu postoji više od 50 miliona korisnika, a kompanija ECD, prema dosadašnjem trendu, tokom naredne godine očekuje porast korisnika u odnosu na 2018. godinu.

Zbog povećanja broja korisnika koji se očekuje i na našim prostorima, organizatori su najavili dežurstvo ECD stručnog tima jednom nedeljno, koji će u IDEA Liman objektu savetovati sve zainteresovane posetioce o načinu korišćenja automata.