Ako su tačne najave kompanije Netcoins, u Australiji i Kanadi možemo očekivati ozbiljan razvoj bitkoin tržišta u narednom periodu.

Bitkoin na benzinskim pumpama i prodavnicama

Netcoins je nedavno objavio svoje partnerstvo sa kompanijom Flexepin koja ima razvijen sistem papirnih pripejd vaučera u iznosima do $500.Ovo partnerstvo bi trebalo da obezbedi 7000 novih lokacija za kupovinu bitkoina u Australiji i Kanadi

Majkl Vogel, izvršni direktor Netcoins-a, kaže:

"Sledeći put kada sipate gorivo na benzinskoj pumpi, možda ćete tamo moći da kupite i bitkoine. Partnerstvo kompanija Netcoins i Flexepin uvodi pripejd bitkoin vaučere na veliki broj lokacija u Kanadi i Australiji, uključujući Esso i Canadian Tire Gas benzinske pumpe. "

Prema Vogelu, vaučer se sastoji od koda sa 16 cifara koji može da se pretvori u bitkoine na njihovom sajtu. Vaučeri se mogu kupiti za gotovinu, debitne ili kreditne kartice.


Motivisanje preduzetnika

Netcoins tim tvrdi da žele da motiviše lokalne preduzetnike da se uključe kako bi im pomogli da uvedu nove kanale prodaje.

Vogel zaključuje:

"Mi pozivamo bitkoin preduzetnike da se prijave za naš "virtual Bitcoin ATM” softver. On je dizajniran za bitkoin ATM operatere koji bi voleli da prošire svoje poslovanje na veći broj lokacija, ali imaju problem vezano za troškove izrade ili kupovine samih automata. Naši virtuelni ATM-ovi su jednostavnije rešenje jer potencijalno pretvaraju svaki računar ili tablet u bitkoin ATM."