Bitkoin wallet provajder, Coinbase sklopio je partnerstvo sa PayPal-om.

PayPal aktivno investira u budućnost bitkoina

Dok cena bitkoina jako oscilira, bitkoin zajednica nastavlja da gradi infrastrukturu i sklapa velike poslove koji će činiti snažnu budućnost. Cena bitkoina varira, ali je dobro vreme da se zanemare brojke i pogleda šta je prava vrednost bitkoina.

U utorak, Coinbase je objavio da je sklopljen dogovor sa PayPal-om, pa će korisnici PayPal-a iz Amerike moći da prodaju bitkoine i dobiju sredstva direktno na svoj PayPal nalog. Prema Coinbase-u ovo je samo početak, a opcija će vremenom biti omogućena i korisnicima širom sveta, kojih je oko 200 miliona.

“Hiljade korisnika Coinbase-a koristi PayPal. Sada će korisnici Coinbase-a moći da prodaju svoje bitkoine a sredstva u dolarima će biti uplaćena na njihove PayPal naloge. Za početak, PayPal isplata je omogućena samo za korisnike iz Amerike. U budućnosti, nadamo se da će opcija biti omogućena i u ostalim zemljama, kao i kupovina bitkoina preko PayPal-a.”

Masovna adopcija bitkoina najviše zavisi od infrastrukture koja omogućava transakcije. Što je lakše kupovati i prodavati bitkoine, to će više ljudi želeti to raditi, a integracija sa PayPal-om je važan korak u naporima da se olakša proces kupovine i prodaje bitkoina.