Tokom proteklih šest meseci, broj žena koje razmatraju investiranje u kriptovalute porastao je sa 6% na 13%, prema City A.M., objavljeno 9. juna.

Izveštaj je zasnovan na istraživanju tržišta koji je sprovela britanska berza kriptovaluta London block exchange, koji pokazuje da su kriptovalute najpopularnije među ženama milenijankama, od kojih jedna od pet izrazila želju da ivestira.

Istraživanje takođe ukazuje na razliku u načinu na koji muškarci i žene investiraju, pri čemu žene imaju više strateški pristup, jer su verovatnoće 50% manje nego kod muškaraca da pate od "straha da ne propuste" (FOMO). Pored toga, istraživanje pokazuje da su žene kooperativnije od muškaraca, jer postoji dvostruko veća šansa da konsultuju porodicu i prijatelje o njihovim potencijalnim investicijama u poređenju sa muškarcima, za koje je statistički verovatnije da će "ići sami".

Ranije istraživanje berze kriptovaluta Etoro sugeriše da su do nedavno u industriji dominirali muškarci - muškarci čine 91,5% svih investitora, a žene samo 8.5%.

Analitičar London Block berze Agnes de Roero, međutim, smatra da bi ovaj trend mogao da se promeni. Prema City A.M., izjavio je:

"Još uvek postoji zabluda da su kriptovalute igra za muškarce, ali videli smo stotine žena koje su se prijavile na našu berzu u poslednjih nekoliko meseci, a neki od najinteresantnijih i najznačajnijih investitora u industriji su žene."

 

Pripremio: Nikola Mosurović