Ekonomista koji sebe opisuje kao "g. Realista" i koji je predvideo finansijsku krizu iz 2008. je rekao da će bitkoin "naći svoj kraj".

U intervjuu za Business Insider u Varšavi, Poljska, Nurijel Rubini je rekao da bi regulacija u budućnosti doprinela propasti bitkoina. On predviđa:

"Mislim da će sve više i više zemalja početi da vrše kriptovalutne razmene nezakonito poput Kine. Novi propisi će biti usvojeni. Dakle, ovo će naći svoj kraj. "

Rubini je zbog skeptičnih pogleda na vrednost bitkoina dobio nadimak 'Dr. Prokleti", njegov pogled na bitkoin je u saglasju sa  Džejmi Dajmonovim i Džordan Belfortovim.

Nastavio je:

"Po mom mišljenju, postoji gigantski spekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin...Zato što to nije ozbiljan platni sistem niti dobar način za čuvanje kapitala. Bitkoin se hrani samim sobom."

Ove nedelje su upozoravali da bi bitkoinova sudbina mogla da se nalazi u dotcom-stil balonu, jer kriptovaluta ostaje oko svojih najviših 7.000 dolara.

U isto vreme drugi gobalni lideri iz svere finansija predvideli su rast bitkoina u budućnosti.

Predsedavajući CME grupe je pozdravio svrstavanje bitkoina kao novu klasu imovine pre nego što ce FX trejder predstaviti bitkoin fjučerse početkom sledeće nedelje.

 

 

Pripremio: Nikola Mosurović