Bakkt, platforma za kriptovalute koju je kreirao operater Njujorške berze (NYSE), najavila je na tviteru 22. januara da će zaposliti veliki broj ljudi na visokim pozicijama.

Međunarodna berza (ICE) objavila je listu od osam očigledno novih radnih mesta u kompaniji, od kojih su svi bazirani u Atlanti i Njujorku. Neke od pozicija imaju i Hong Kong, Tokio, San Francisko, London, Tel Aviv i Singapur, kao dostupne lokacije.

Na stranici se navodi da kompanija većinom pokušava da zaposli određeni broj programera, uglavnom na nivou direktora i viših nivoa.

Bakkt posebno želi da zaposli direktora za razvoj blokčeina, blokčein programera, direktora bezbednosnog inženjeringa, ’full stack’ programera i programera za mobilne uređaje. Takođe, kompanija traži direktora finansija i najmanje jednog člana za institucionalnu prodaju.

Kako je objavio Cointelegraph poslednjeg dana decembra 2018. godine, ICE je objavio da „očekuje da će početkom 2019. objaviti novi rok za pokretanje trgovanja, kliringa i skladištenje“ svojih dnevnih Bakkt bitkoin (USD) fjučersa.

Istog dana, pojavile su se vesti da je platforma završila svoju prvu rundu finansiranja, prikupivši 182,5 miliona dolara od 12 partnera i investitora.

U novembru, bivši partner Goldman Saksa i osnivač kripto investicione kompanije Galaxy Digital, Majk Novograc, naveo je Bakkt-ovo skorašnje lansiranje kao mogući katalizator za sledeće veliko kretanje cena na tržištu.

 

Pripremila: Majda Petrović