Menjačnica za kriptovalute sa Novog Zelanda Cryptopia je zabrinula korisnike ove nedelje usled pomeranja planiranog održavanja unapred “zbog nepredviđene situacije”. Ova izjava je objavljena na Twitter nalogu platforme 9. Jula.

Iznenadan prekid rada koji je prouzrokovan zbog održavanja, je stvorio još više pitanja zbog dužeg trajanja od najavljenih “90 minuta”. Cryptopia objašnjava da je produženo održavanje uzrokovano “neočekivanim problemima” koji su zahtevali dodatnu istragu.

Iako menjačnica sada radi, nekoliko korisnika se žalilo putem Twittera kako imaju problema sa podizanjem sredstava, dodajući da nisu dobili odgovore na njihove zahteve ili da su oni samo “zaglavljeni u procesuiranju” od kada je menjačnica ponovo proradila.

Cryptopia, trenutno 79. menjačnica na svetu po obimu trgovanja, je popularna zato što podržava trgovinu sa manjim kriptovalutama kao što su DigiByte (DGB), Linda (LINDA) I Electroneum (ETN).

Cryptopia ukupno podržava čak 582 kriptovalute.

Prošle godine, ova menjačnica je lansirala “NZed” (šifra NZDT), prvu kriptovalutu koja je direktno vezana za novozelandski dolar.

Cryptopia-in iznenadni i produženi prestanak rada, iz za sada neutvrđenih razloga, se desio isti dan kada je i decentralizovana platforma za kriptovalute Bancor obustavila svoj rad zbog navodne “ugrožene bezbednosti,” posle koje je ovaj događaj istražen i rešen tokom održavanja platforme.

Do trenutka pisanja ove vesti Cryptopia nije odgovorila na Cointelegraph-ov zahtev da komentariše skorašnje događaje.

 

Pripremio: Stevan Kostić