Blokčein startap Modex je najavio pokretanje svoje platforme baze podataka zasnovane na blokčeinu za pojednostavljeno uvođenje blokčeina, koju će testirati Dietsmann, naftna i gasna kompanija.

Pojednostavljivanje usvajanja blokčeina

19. septembra, Modex je najavio izdavanje svog najnovijeg proizvoda, platforme Modex Blockchain Database (Modex BCDB), koji pojednostavljuje način na koji kompanije mogu da implementiraju tehnološke blokčein projekte.

Prema najavi, Modex BCDB omogućava kompanijama da započnu blokčein projekat za samo nekoliko sati, umesto dana ili čak meseci. Mihai Ivasku, generalni direktor i osnivač Modex-a je rekao:

„Pokretanjem Modex BCDB-a, bili smo uzbuđeni kada smo započeli novu eru usvajanja blokčeina za preduzeća. Modex BCDB smo posebno razvili s obzirom na potrebe preduzeća kako bi se suprotstavili visokim barijerama ka usvajanju koje su obično zadržavale biznis po strani."

U intervjuu za rumunski lokalni list Economica, Ivasku je rekao da je imao nekoliko razgovora sa Rumunskom trgovinskom bankom (BCR). U ovoj fazi, BCR još ne koristi Modex-ova rešenja.

Dietsmann

Naftni i gasni gigant Dietsmann, koji je osnovan 1977. godine u Holandiji, jedan je od prvih partnera koji su Modex BCDB uveli u svoju industriju. Firma specijalizovana za održavanje proizvodnih pogona drugih kompanija.

Peter Kuteman, predsednik i osnivač Dietsmanna, rekao je da će blokčein značajno pomoći kompaniji i otvoriti nove načine saradnje sa glavnim klijentima i dobavljačima, dodajući:

„Modex Blockchain Database infrastruktura omogućava Dietsmann-u da radi na privatnoj blokčein infrastrukturi po niskim troškovima, uz visoku efikasnost i minimalne napore od strane našeg tehničkog tima.“