Malteška berza za kriptovalute OKEx je uvrstila Tron (TRX) na svoje customer-to-customer (C2C) tržište, navodi se u saopštenju za medije objavljenim na Cointelegraph-u 7. marta.

OKEx-ova decentralizovana C2C trgovinska platforma omogućava korisnicima da trguju digitalnim sredstvima direktno jedan sa drugim, slično kao (p2p) model. Na platformi korisnici mogu da naručuju sa samo-odabranim kursom i metodama plaćanja, uključujući kriptovalute i fiat valute kao što su britanske funte, kineski renminbi, vijetnamski dong, ruske rublje i tajlandski bat. Berza će pokrenuti nekoliko promotivnih događaja za korisnike koji trguju TRX-om.

Krajem februara, OKEx je uvrstio ripl (XRP) i bitkoin keš (BCH) na svojoj C2C platformi. U isto vreme, OKEx je najavio i ukidanje tri kriptovalute: NEO (NEO), QTUM (KTUM) i Exchange Union (XUC).

Takođe prošlog meseca, OKEx je dodao četiri nova para kripto derivata svojoj platformi, omogućavajući korisnicima da trguju sa bitkoin SV (BSV), QTUM, DASH (DASH) i NEO sa bitkoinom ili teterom na margini sa 3x leveridž opcijom.

OKEx je trenutno druga po veličini kripto berza prema prilagođenom obimu trgovine, navodi CoinMarketCap. Obim trgovanja na berzi je u to vreme iznosio 809 miliona dolara.

TRX je trenutno deseta kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Trenutno, novčić se trguje na oko 0,023 dolara, što je gubitak od 1,4 odsto u poslednja 24 sata.

 

Pripremila: Majda Petrović