Kripto menjačnica iz Hong Konga OKEx najavila je da će preduzeti korake vezane za ugovore o bitkoin fjučersima (30. mart) nakon "nenormalne" cene koja je uzrokovala da jedan korisnik zapreti samoubistvom.

U poruci trgovcima, OKCoin menjačnica, čija je kvartalno tržište fjučersima zabeležila znatno niža BTC/USD vrednosti od globalnog tržišta ove nedelje, okrivila je za ovaj problem korisnike koji zatvaraju veliki broj ugovora "bez obzira na cenu".

"OKEx ima pravo da upozori protiv svih neetičkih ponašanja kao što je zlonamerna manipulacija cenom, zlonamerni uticaji na sisteme trgovanja, ograničenje trgovine, zatvraranja računa itd.", navodi se u poruci.

U blog postu menjačnica nastavlja da ažurira objave koje potvrđuju da je ispravka završena, a da će normalne trgovinske operacije uskoro biti operativne.

Uprkos pokušajima zvaničnika da zadrže situaciju pod kontrolom, pojavljuje se i poneki korisnik kome su ogromne količine novca obrisane sa njihovih računa kada su se OKEx-ovi fjučersi smanjili na samo 4.800 dolara, zahtevajući da preduzmu veću odgovornost.

U video zapisu koji trenutno kruži na tviteru, OKEx trgovac, koji je navodno izgubio 11 miliona juana (1,75 miliona dolara) u ovom fijasku zapretio je generalnom direktoru da će izvršiti samoubistvo ispijanjem otrova u sedištu menjačnice u Hong Kongu.
 

 

Pripremio: Bojan Zečević