Bitkoin menjačnica BTCC, nekadašnja BTC China, je preuzeta od blokčein investicionog fonda iz Hong Konga, po uslovima koji će tek biti obelodanjeni, objavili su u ponedjeljak, 29. januara.

Kelvin Čeng, savetnik još uvek neafirmisanog investicionog fonda, izrazio je zadovoljstvo u vezi sa njihovom kupovinom najtraženije bitkoin menjačnice u Kini.

Prema saopštenju za javnost BTCC-a, kompanija će se sada fokusirati na tri glavne tržišne sfere, odnosno međunarodni BTCC rudarski pul, Mobi wallet i sopstvenu menjačnicu kriptovaluta.

Suosnivač BTCC Bobi Li izrazio  je svoj optimizam za budućnost nakon dogovora, izjavivši da je "vrlo uzbuđen zbog resursa kojima se BTCC brže kreće i agresivno razvija svoja preduzeća u 2018. i dalje".

Kompanija se suočila sa problemima od kada je bila izbačena iz njihovog zavičaja u Šangaju, zbog toga što je kineska vlada zabranila trgovanje kriptovalutama u zemlji. Kompanija je od tada uspostavila novu bazu operacija u Hong Kongu, a sada će imati kapital da osveži svoj brend.

 

Pripremio: Nikola Mosurović