Investicioni fond iz Hong Konga preuzeo najstariju kinesku bitkoin menjačnicu BTCC

Bitkoin menjačnica BTCC, nekadašnja BTC China, je preuzeta od blokčein investicionog fonda iz Hong Konga, po uslovima koji će tek biti obelodanjeni, objavili su u ponedjeljak, 29. januara.

Kelvin Čeng, savetnik još uvek neafirmisanog investicionog fonda, izrazio je zadovoljstvo u vezi sa njihovom kupovinom najtraženije bitkoin menjačnice u Kini.

Prema saopštenju za javnost BTCC-a, kompanija će se sada fokusirati na tri glavne tržišne sfere, odnosno međunarodni BTCC rudarski pul, Mobi wallet i sopstvenu menjačnicu kriptovaluta.

Suosnivač BTCC Bobi Li izrazio  je svoj optimizam za budućnost nakon dogovora, izjavivši da je "vrlo uzbuđen zbog resursa kojima se BTCC brže kreće i agresivno razvija svoja preduzeća u 2018. i dalje".

Kompanija se suočila sa problemima od kada je bila izbačena iz njihovog zavičaja u Šangaju, zbog toga što je kineska vlada zabranila trgovanje kriptovalutama u zemlji. Kompanija je od tada uspostavila novu bazu operacija u Hong Kongu, a sada će imati kapital da osveži svoj brend.

 

Pripremio: Nikola Mosurović