Android verzija vodećeg veb pretraživača Opera sada integriše funkciju koja omogućava  korisnicima da kupuju itirijum (ETH) putem pretraživača, objavljeno je u saopštenju za medije podeljenim sa Cointelegraph-om 6. februara.

Prema saopštenju za štampu, nova usluga dostupna je korisnicima iz Švedske, Norveške i Danske zbog novog partnerstva Opera-e sa brokerskom kućom Safello. Prema navodima iz Opera-e, Safello je registrovan kod Finansijskog nadzornog organa (FSA) u Švedskoj.

Julia Šajndzilorz, viši PR menadžer u Opera-i, izjavila je za Cointelegraph putem elektronske pošte da Opera dodavanjem ETH kupovine preko svog pretraživača omogućava korisnicima da odmah kupe kriptovalutu na mreži.

Kako je objavio Cointelegraph u decembru prošle godine, Opera je lansirala svoj pretraživač (orjentisan na Veb 3) za Android, sa integracijom kripto novčanika, podrškom za itirijum i interakcijama sa decentralizovanim aplikacijama (DApps). Prema današnjem saopštenju za medije, ETH kupljen korišćenjem nove funkcije je odmah spreman za upotrebu u decentralizovanim aplikacijama.

U avgustu prošle godine, Opera je dodala ugrađeni kripto novčanik za desktop verziju svog pretraživača.

Aplikacija za berzansku i kripto trgovinu Robinhood je takođe prošle godine sugerisala da će dodati novčanik za kriptovalute nakon što je objavila oglas za posao za kripto inženjere.

Nedavno je proizvođač pametnih telefona Brave objavio da će decentralizovani pretraživač Brave biti podrazumevani pretraživač na svom prvom originalnom blokčein telefonu.

 

Pripremila: Majda Petrović