Kompanija Orchid Labs sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, koja se bavi razvojem blokčeina i softvera, prikupila je još 7 miliona dolara u okviru svoje najnovije runde finansiranja, navodi se u blogu objavljenom 7. maja.

Nakon novog priliva sredstava, Orchid je sada osigurao 43 miliona dolara od oko 125 miliona dolara koliko planiraju da prikupe, kao što je firma navela u izveštaju američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) u aprilu 2018. godine.

U izveštaju piše da je Orchid prikupio 36,1 miliona dolara putem “Simpe Agreement for Future Tokens”.

Osnovana 2017. godine, Orchid razvija otvoreni, decentralizovani internet protokol koji će pružiti anonimni pristup internetu globalnoj zajednici. Projekat se posebno fokusira na ljude koji žive u zemljama sa preteranim uplitanjem države u internet pretrage.

U nedavnom saopštenju, Orchid je napomenuo da je njegova misija da stvori protokol kojim će se regulisati “decentralizovano tržište”. Konkretno, kompanija je navela neke ključne elemente koji će biti uključeni na tržište, kao što je drugo rešenje za plaćanje koje se naziva "Probabilistic Micropaiments" i Medallion sistem za propusne provajdere koji obezbeđuju itirijum (ETH) mrežu sa Sibil otpornošću.

U 2017. godini, startap sa sedištem u San Francisku ranije je prikupio 4,7 miliona dolara u odvojenom krugu finansiranja. Investitori u tom krugu su bili Andreessen Horowitz, DFJ, MetaStable, Compound, Box Group, Blockchain Capital i Sequoia Capital.

Ranije u maju, Andreessen Horowitz je zasebno prikupio 2,75 milijardi dolara kako bi pokrenula dva nova kripto povezana fonda.


 

Pripremila: Majda Petrović