Ko je Renvik Hedou?

Renvik Hedou je poslovni biznismen iz Velike Britanije, živi u SAD-u i osnovač je kompanije poput Bitcoin Stores Inc i Bar Works. Bar Works tvrdi da je fleksibilna firma koja obezbeđuje radne prostore u starim barovima i restoranima.

Bitcoin Stores lnc tvrdi da je jednostavna za korišćenje i da je siguran način držanja/trgovanja bitkoinom. Renvik Hedou je bio izvršni direktor kompanije Capital Alternatives, kompanije koja se suočava sa merama finansijske uprave u Velikoj Britaniji, zbog upravljanja kolektivnim investicionim preduzećem bez dozvole.

Nepostojeća Bitkoin prodavnica

Dok su investitori Bitkoin prodavnice dobili materijale za koje se tvrdilo da su jednostavni za korišćenje i siguran način držanja/trgovanja bitkoinom, Komisija za hartije od vrednosti navodi da Bitkoin prodavnica nikada nije imala nikakve operacije. Investitorima je rečeno da je ostvarila nekoliko miliona dolara u bruto prodaji, dok su bankovni računi kompanije primili manje od 250.000 dolara u prilivnim transferima 2015. godine.

Hedou je optužen da je reklamirao informacije viših rukovodilaca koji ne postoje.

Štaviše, korporativna adresa koja se koristi za Bitkoin Prodavnicu odgovara Hedouoj rezidencijalnoj adresi. Komisija je optužila Hedoua za prevaru i neregistrovanje svoje brokersko-dilerske firme pri Komisiji, kao što se zahteva prema federalnim zakonima.

Potraživanje bitkoina

Jedina veza između Renvik Hedoua i bitkoina je njegova prodavnica koja je bila predstavljena kao pogodan način za držanje/trgovanje bitkoinom.

Bar Works je firma koja je nudila fleksibilne radne prostore u barovima.

Hedou je optužen za prevaru na dva različita kontinenta. Činjenica da je njegov najnoviji poduhvat nazvan Bitkoin prodavnica je samo sporedan.