Robert Hadžis, potpredsednik za finansije i upravljanje rizicima u kompaniji Overstock, podneo je ostavku na svoju poziciju da  bi se pridružio blokčein projektu u koji je uključen izvršni direktor i osnivač kompanije Overstock Patrik Birn, objavio je The Wall Street Journal 6. aprila.

Prema saopštenju za medije objavljenom na Market Exclusive-u, Hadžis je obavestio Overstock da napušta kompaniju 2. aprila i da će preuzeti mandat glavnog finansijskog službenika (CFO) u indirektnom vlasništvu kompanije DeSoto.

Cilj projekta je stvoriti globalni registar imovine zasnovan na blokčein tehnologiji kako bi se zaštitila prava vlasništva. DeSoto je zajedničko ulaganje između podružnice kompanije Overstock Medici Ventures, koja je zajedno sa peruanskim ekonomistom Hernando de Soto odgovorna za blokčein investicije kompanije.

Gregori J. Ajverson, bivši finansijski direktor kompanije Apollo Education Group, pridružio se kompaniji Overstock.com na poziciju novog šefa finansija od 16. aprila. Ajverson, 42 godine, radio je u Apollo od aprila 2007. do marta ove godine.

Zamena CFO-a u Overstock-u se odvija nakon što je kompanija najavila da je prinuđena da poništi  sekundarnu ponudu od četiri miliona deonica, navodeći kao razlog "nestabilnost tržišta". Kompanija je počela da traži načine da spreči dalje smanjenje cena deonica nakon što su počele da padaju u martu, nakon objavljivanja izveštaja da je zarada kompanije "iznenađujuće slaba" u četvrtom kvartalu.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić