Overstock.com omogućava korisnicima da kupe bitkoin preko svoje portfolio kompanije za kripto novčanike

Investicioni sektor američke internet kompanije Overstock najavio je da je Bitsy njihov izbor za investiciju, započeo ograničeno beta lansiranje svog novčanika za kriptovalute i berzu, prema saopštenju kompanije od petka, 14. septembra.

Bitsy, koji korisnicima nudi mogućnost za čuvanje njihovih fondova preko privatnih ključeva, a time i olakšava oporavak lozinke pomoću biometrijske bezbednosti, u početku će podržati kupovinu putem bitkoina (BTC), a zatim i sa drugim altkoinima.

Kao bonus, izvršni direktor kompanije Overstock, Patrik Birn potvrdio je da će korisnici sada moći da kupe bitkoin direktno sa njihovog veb sajta preko integracije sa Bitsy-em.

"Bitsy postavlja nove standarde za kripto novčanike. On menja uslove poslovanja jer donosi slobodu korisnicima koju je bitkoin od uvek obećavao ", izjavio je:

"Integracija sa Bitsy-em će omogućiti Overstock-u da napravi sledeći korak u svom kripto putovanju omogućavajući kompaniji da ponudi bitkoin za prodaju direktno sa maloprodajne veb stranice."

Ovaj potez označava najnoviju posvećenost Bitkoinu od maloprodajnog giganta, koji je u januaru 2014. godine započeo usvajanje kriptovaluta.

Ranije ovog meseca, Birn je iznenadio mnoge prodajom 10% svog kapitala u kompaniji kako bi ponovo investirao prihod u dva investiciona projekta i zadovoljio poreske obaveze.

Još jedna "Overstock" filijala, tZERO, prošlog meseca je završila ICO proceduru (Inicijalna ponuda novčića), sa planovima za izgradnju ICO platforme za trgovanje tokena.


 

Pripremio: Nikola Mosurović