Investicioni sektor američke internet kompanije Overstock najavio je da je Bitsy njihov izbor za investiciju, započeo ograničeno beta lansiranje svog novčanika za kriptovalute i berzu, prema saopštenju kompanije od petka, 14. septembra.

Bitsy, koji korisnicima nudi mogućnost za čuvanje njihovih fondova preko privatnih ključeva, a time i olakšava oporavak lozinke pomoću biometrijske bezbednosti, u početku će podržati kupovinu putem bitkoina (BTC), a zatim i sa drugim altkoinima.

Kao bonus, izvršni direktor kompanije Overstock, Patrik Birn potvrdio je da će korisnici sada moći da kupe bitkoin direktno sa njihovog veb sajta preko integracije sa Bitsy-em.

"Bitsy postavlja nove standarde za kripto novčanike. On menja uslove poslovanja jer donosi slobodu korisnicima koju je bitkoin od uvek obećavao ", izjavio je:

"Integracija sa Bitsy-em će omogućiti Overstock-u da napravi sledeći korak u svom kripto putovanju omogućavajući kompaniji da ponudi bitkoin za prodaju direktno sa maloprodajne veb stranice."

Ovaj potez označava najnoviju posvećenost Bitkoinu od maloprodajnog giganta, koji je u januaru 2014. godine započeo usvajanje kriptovaluta.

Ranije ovog meseca, Birn je iznenadio mnoge prodajom 10% svog kapitala u kompaniji kako bi ponovo investirao prihod u dva investiciona projekta i zadovoljio poreske obaveze.

Još jedna "Overstock" filijala, tZERO, prošlog meseca je završila ICO proceduru (Inicijalna ponuda novčića), sa planovima za izgradnju ICO platforme za trgovanje tokena.


 

Pripremio: Nikola Mosurović