Menjačnica vrednosnih tokena maloprodajnog giganta Overstock, počela je sa prenosom kontrole nad svojim tokenima, prema pismu investitorima objavljenom 11. januara.

U avgustu prošle godine, iz menjačnice su objavili da će njena ponuda vrednosnih tokena (STO) zatvoriti, prikupivši 134 miliona dolara od maksimalnog iznosa od 250 miliona dolara koji je prethodno naveli. U junu 2018. godine tZero je potpisao sa investicionom kompanijom GSR Capital za kupovinu tZero vrednosnih tokena u iznosu od 160 miliona dolara.

Prema pismu direktora tZero-a Saum Noursalehija, investitori sada imaju mogućnost da odaberu gde će držati svoje vrednosne tokene, bilo otvaranjem brokerskog naloga u Dinosaur Financial Group-i (tZero-ov partner i broker) ili držanjem u novčaniku koji ima sistem verifikacije sa 2 koraka (two-step verification system). Napisao je:

“Kao što znate, 12. oktobra 2018. godine završili smo emisiju tzero vrednosnih tokena. Tokeni su zaključani u novčanicima koje tZero održava u ime vlasnika tokena 90 dana nakon izdavanja. Sada kada je završen period zatvaranja od tri meseca, morate da odlučite gde ćete držati svoje vrednosne tokene."

U pismu se takođe navodi da bi investitori tZero-a trebalo da „paze na još jedno ažuriranje tZero-a u vezi sa početkom trgovanja vrednosnim tokenima“, budući da vremenski okvir za trgovanje vrednosnim tokenima na njihovoj platformi još nije razjašnjen.

Menjačnica vrednosnih tokena je u početku najavila prototip trgovinske platforme u aprilu, sa ciljem da se stvori način trgovanja vrednosnih tokena sa karakteristikama kao što su softver za upravljanje rizikom, sistem za upravljanje narudžbama i odgovarajući mehanizam.

Početkom januara ove godine, tZero je primio patentnu aplikaciju za platformu za kripto integraciju trgovanja digitalnim sredstvima, navodeći sistem koji bi mogao primati porudžbine za trgovanje hartijama od vrednosti, tokenima, digitalnim deonicama, novčanim ekvivalentima i digitalnim sredstvima od brokera i onda prevesti naloge u kripto naloge na digitalnoj berzi.

 

Pripremio: Nikola Mosurović