Oksfordski rečnik engleskog jezika (OED) je objavio 9. oktobra da je dodao reč „satoši“ - najmanja jedinica bitkoina (BTC).

U ažuriranju objavljenom na blogu, OED napominje da je reč najnoviji dodatak njenom rečniku, tvrdeći da je reč prvi put upotrebljena pre sedam godina. Obaveštenje:

"Satoši je najmanja novčana jedinica u kriptovaluti bitkoin, a ime je dobio po Satoši Nakamotu - verovatno pseudonim programera (ili više njih) bitkoina."

Kripto žargon u rečnicima

Ovo je poslednje dodavanje reči (koja je deo žargona kripto industrije) uglednog rečnika na engleskom jeziku, ali nije prvi. OED je u 2013. dodao reč „bitkoin“, definišući je kao „digitalnu valutu u kojoj se transakcije mogu obavljati bez potrebe za centralnom bankom“.

Štaviše, 2014. godine Onlajn verzija Oksfordskog rečnika, svetski arbitar o tome šta je, a šta nije engleski, prihvatila je kriptovalutu kao reč.

Kriptovaluta je definisana kao "digitalna valuta u kojoj se koriste tehnike enkripcije za regulisanje generisanja jedinica valute i verifikaciju prenosa sredstava, radeći nezavisno od centralne banke."

Pored toga, bitkoin je nazvan „Termin godine 2017“ od strane investicionog enciklopedijskog izvora za učenje putem interneta Investopedia.