Bitkoin (BTC) berza bez posrednika (P2P) i bez kastodi usluga, HodlHodl, je najavila podršku za Lightning Network u članku za Medium koji je objavljen 5. juna.

U članku se navodi da sada “svi mogu da kupuju i primaju bitkoin direktno u Lightning novčanike i prodaju bitkoine direktno sa Lightning novčanika.” U članku se napominje da je platforma prethodno testira podršku za Lightning Network na test mreži.

Kompanija je tek nakon uspešnog testiranja implementirala podršku za Lightning Network. U članku se dodatno naglašava da procedura neće biti mnogo drugačija u poređenju sa uobičajenom HodlHodl transakcijom:

“Jedina razlika je što u periodu važenja ugovora držimo sredstva u našem Lightning novčaniku koji štiti kupce i prodavce od prevare i ugovori postaju jeftiniji, brži o jednostavniji.”

Na kraju, kompanija napominje da implementacija neće uticati na ostatak platforme, kao i da  regularni bitkoin multisig ugovori koji se koriste na platformi i dalje ostaju nekastodi.

Kako je već preneo Cointelegraph, P2P kripto berza LocalBitcoins (glavni konkurent HodlHodl) zvanično je potvrdila ukidanje trgovanja lokalnim valutama.

LocalEthereum, berza sličnog imena koja uslužuje trgovce itera (ETH), je objavila da je uklonila naknade za gotovinske transakcije kao direktan odgovor na akciju LocalBitcoins-a.