Fond Pangea Blockchain je u svojoj prvoj  rundi prikupio sredstava u vrednosti od 22 miliona dolara sa ključnim investitorima, uključujući i direktora Bitcoin.com-a Rodžera Vera, navodi se u saopštenju za medije od 27. februara.

Švajcarska fondacija Pangea Blockchain cilja na razvoj transformativnih rešenja koja se baziraju na blokčeinu i očekuje da će ukupno prikupljanje sredstava biti ograničeno na 200 miliona dolara.

U nedavnom krugu učestvovao je i Copernicus Asset Management, grupa za finansijske usluge sa sedištem u Luganu, Švajcarska. Kompanija je licencirana kao švajcarski ovlašćeni menadžer imovine i takođe deluje kao investicioni menadžer za Pangea fond.

Investicioni savetnik fonda Sagl navodno predvodi grupu stručnjaka za upravljanje imovinom i blokčein eksperate, uključujući osnivače Džejmsa i Vilijama Duplisa.

Nedavno je kripto hedž fond Pantera Capital objavio da je fond već prikupio 130 miliona dolara od ciljanih 175 miliona dolara za svoj treći kripto fond preduzetnog kapitala.

Juče je kripto startap Curv iz Sjedinjenih Država objavio da je kompanija prikupila 6,5 miliona dolara za pokretanje besplatnog digitalnog novčanika za finansijske institucije.

Ranije u februaru, Univerzitet u Mičigenu otkrio je svoje planove za ulaganje u “cryptonetwork technology fund” kojim upravlja američka kompanija preduzetnog kapitala Andreessen Horowitz.

 

Pripremila: Majda Petrović