Osnivač kompanije Pantera Capital Dan Morhed je razgovarao o tome kako bi bitkoin (BTC) mogao da dostigne 42.000 dolara do kraja 2019. godine i čak ima potencijal da dostigne 356.000 dolara za nekoliko godina. Morhed je 23. jula izneo svoje komentare u novoj epizodi podkasta “Unchained”.

Morhed je naveo da predviđa da će BTC do kraja godine dostići 42.000 dolara, a do 2022. da će se popeti na 356.000 dolara. Morhed je tvrdiom da će to biti u skladu sa logaritamskom stopom rasta najveće kriptovalute:

“Grafički prikažite logaritamsku cenu bitkoina [...] njegov trend će rasti po stopi od 235% na godišnjem nivou i [...] koji postavljaju bitkoin na nivo od 42.000 dolara na kraju godine. I znam da ovo zvuči ludo, ali mi smo u suštini na pola puta. [...] I ako samo izvedemo vrednost za još jednu godinu, to je 122.000 dolara po bitkoinu, a zatim još jednu godinu, 356.000 dolara.”

Morhed je takođe govorio o tehnološkom razvoju Bitkoin mreže, navodeći da će se broj mogućih transakcija u sekundi (kontinuiran problem za bitkoin) ubrzo povećati sa razvojem tehnologije.

Morhed pesimističan po pitanju altkoina i spremno čeka ETF bitkoina

Što se tiče mogućnosti trgovanja deonicama fonda berzanskog indeksa (ETF) bitkoina, Morhed je naveo primer poslednje klase imovine koja je bila odobrena za ETF - bakar - i dodao da je odobrenje trajalo tri godine: “Ali bakar postoji već 10.000 godina, zar ne?” Kao takav, Morhed kaže da će trebati dugo vremena da se pojavi ETF bitkoina.

Morhed je takođe nedavno predvideo uspeh celokupnog tržišta, rekavši da veruje da će većina altkoina propasti, ali i da će se hiljade decentralizovanih aplikacija pojaviti iz onih koje uspeju.

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, Pantera Capital je nedavno sprovela finansijsku rundu za decentralizovani startap Sparkswap, zajedno sa Initialized Capital, Foundation Capital i Y Combinator.

Prema navodima sa zvaničnog sajta, Pantera Capital je investiciona kompanija koja se “fokusira isključivo na poduhvate, tokene i projekte koji se odnose na blokčein tehnologiju, digitalne valute i kripto imovinu.” Dalje, tvrde da su prva američka bitkoin investiciona kompanija koja je osnovana 2013. godine.