OKCoin, matična kompanija  najveće svetske berze za kriptovalute OKEx, pokrenula je usluge fiat-kripto trgovanja u Argentini, kompanija je otkrila u četvrtak, 15. novembra.

Prema objavljenom blog postu kompanije o ovom potezu, korisnici već mogu da deponuju argentinske pezose (ARS) u zamenu za velike kriptovalute, uključujući bitkoin (BTC), bitkoin keš (BCH), itirijum (ETH), itirijum klasik (ETC), lajtkoin (LTC), ripl (XRP), kardano (ADA), stelar (XLM), zkeš (ZEC) i 0x (ZRX) i druge."

OKCoin je takođe otkrio svoje planove za proširenje svojih usluga širom Latinske Amerike, dodajući i druge lokalne korisnike na listu "u narednim mesecima". Kompanija je takođe otkrila svoje planove za otvaranje kancelarije u Buenos Ajresu u bliskoj budućnosti, izgrađujući tim koji podržava razvoj u regionu.

Do vremena pisanja, OKEx, globalna usluga bazirana u Hong Kongu, najveća je berza kriptovaluta na svetu po dnevnom obimu trgovanja, dostigavši 1,6 milijardi dolara u trgovini u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u.

Argentina je tokom cele godine zabeležila nekoliko kripto-prijateljskih poteza. U maju je lokalna banka Banco Masventas počela da dozvoljava korisnicima da koriste bitkoin za prekogranične transakcije; u junu, kripto entuzijasti pokrenuli su putnu kampanju "Bitcoin-wagon" za promociju kripto svesti u ruralnoj Argentini.

U drugom potezu za proširenje, Binance, druga najveća svetska kripto berza, nedavno je proširila usluge filat-kripto trgovanja u Ugandu, omogućavajući klijentima da trguju kriptovalutama za ugandski šiling.

 

Pripremila: Majda Perović