Ambisafe je drugi gubitak fonda novčanika Parity nazvao “gledanjem situacije iz druge perspektive”, jer potvrđuje da ništa od sredsta nije nestalo.

U saopštenju za medije, Ambisafe, koji obezbeđuje izdavanje tokena Itirijumu i drugim servisima, je rekao da nema nikakvih izveštaja o nestalim ETH od svojih korisnika.

“Ambisafe nudi sigurnost da multi-sig nalozi koji koriste svoj sopstveni softver nisu podložni ranjivosti koja trenutno utiče na novčanik Parity”, navodi se u njihovom saopštenju.

Parity je još uvek usredređen na ranjivost u svom softveru koji je omogućio da korisnik “slučajno” zaključava sredstva u vrednosti od 300 miliona dolara.

“Veoma žalimo što je jučerašnji incident izazvao veliki stres i konfuziju među našim korisnicima i zajednicom u celini, posebno zbog svih spekulacija koje se tiču ovog problema”, rekao je zvaničnik novčanika, nadovezajući se na svoje prvo saopštenje ove nedelje.

 

“Nastavljamo da istražujemo situaciju i istražujemo sve moguće implikacije i rešenja.”

Iako naizgled ovo nije rezultat zlonamernih aktera, hakovanje Parity-ja je ovog leta primoralo hakere “belih šešira” da svoja sredstva stave pod karantin kako bi sprečili da budu ukradeni. Ipak 300 miliona dolara vrednosti ETH-a je nestalo.

Ostaje nepoznato da li će vlasnici “zaključanih” ETH-a na Parity-u moći ponovo da im pristupe.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić