Vodeća berza kriptovaluta Binance postala je prva berza kriptovaluta koja je implementirala Fiat Gateway stejblkoin operatora Paxos.

12. novembra, Paxos je najavio lansiranje svog Fiat Gateway-a, servisa koji omogućava korisnicima da razmenjuju dolara i stejblkoin na osnovi jedan za jedan.

Jačanje saradnje

Iako je servis dostupan Paxos korisnicima od maja, Binance ga je u potpunosti integrisao, učinivši ga dostupnim svim svojim kupcima. Direktor Binance-a Čangpeng Žao nagovestio je da bi dve kompanije mogle dodatno produbiti saradnju u budućnosti:

„Novi Fiat Gateway je za naše kupce najbrža, najjednostavnija veza za uključenje i isključivanje u američkom dolaru. Radujemo se što ćemo bliže sarađivati sa Paxos-om na integrisanju dodatnih rešenja.“

Dve firme su sarađivale u prošlosti. U junu je Paxos dozvolio svom korisniku da deponuje fiat valutu na platformi i da se saldo pojavi direktno u PAX stejblkoinu na njegovom Binance nalogu.

U septembru je Binance sklopio partnerstvo sa Paxos-om kako bi zajednički lansirao novi stejblkoin koji je podržan u američkom dolaru i regulisan od strane njujorškog regulatora.

Interoperabilni, otvoreni sistem

Pored svog Fiat Gateway-a, Paxos je najavio i drugi aplikacijski programski interfejs (API) nazvan Stablecoin Swap koji će omogućiti zamene 1:1 između stejblkoina na bazi Paxos-a. Generalni direktor Paxos-a i suosnivač Čarls Kaskarila objasnio je:

„Napravili smo ove API-je tako da naša tehnologija može postati široko dostupna i skalabilna. Naš cilj je stvaranje finansijske infrastrukture koju drugi mogu da koriste i grade, tako da zajedno možemo stvoriti moderan, otvoren finansijski sistem."